ATT GE PLATS ÅT UNIVERSUM

När jag blickar tillbaka på händelser i mitt liv kan jag upptäcka att jag varit arg och kämpat emot saker som jag inte kunnat förändra, medan jag inte alltid ägnat tillräckligt med tid åt sådant jag kunnat förändra. Jag har ibland lagt kraften fel och tröttat mig i onödan. Att ständigt kämpa drar oss bort från livet, vi upplever skenbart att vi lever. Det är en lögn som tar oss bort oss från själva livet, stunden och nuet. Den vill också få oss att tro att vi hela tiden måste kontrollera livets alla delar. Det kan tyckas som en motsägelse att när jag släpper taget om livet så kommer det till mig av sig själv. Min mormor som inte hade körkort satt i framsätets passagerarsäte och bromsade alltid med foten då hon blev rädd att morfar körde för fort. Hon skämtade själv om detta. Det var inte hon som satt vid pedaler och ratt så det fanns ju absolut ingen mening med handlingen. De saker som vi inte kan styra över i livet får vi släppa taget om och slappna av i vetskapen om att livet kommer att rulla på, på det sätt som det bestämmer. Vi måste inte säga åt barnen att växa varje år, det gör de ändå, vi behöver inte påminna universum om att solen ska gå upp. Det finns saker vi kan ägna vår tid åt men det finns andra saker som inte är vår sak att sköta.När vi släpper taget avstår vi från våra föreställningar om hur världen borde bli och accepterar det som är. Vi accepterar därmed att vi egentligen inte vet hur saker och ting ska vara. När vi slutar att söka ta fatt livet kommer det till oss på ett nytt sätt. Du går utanför ritningarna och skisserna för att kunna växa och vara i dans med universum, att leva här och nu med allt det som är Du.

Nu har jag kastat allt till universum
slutat kämpa mot
Nu vill jag famna det ofullkomliga
ge min tid och kraft åt det som kan växa
Efter kampen kommer friden,
ingenting har förändrats
utom jag.[1]


[1] ”Att famna det ofullkomliga”. AnneLi Amilon
1 Margaretha Kjellstrand:

skriven

Hej fina och kloka AnneLi!
Måste bara kommentera ditt inlägg och berätta att just nu genomgår jag en förändring i livet - trots jag är så mycket äldre än dig - och när jag igår började läsa din bok "Dansa i Universum" inser jag hur bra du tydliggör och formulerar allt!

Livet kan förändras positivt om man slutar sträva emot och se till att kärleken flödar, ger energi och kraft man aldrig trodde fanns. Och som du skriver någonstans "det är därför viktigt för vårt välbefinnande att våra mål i livet överensstämmer med våra verkliga önskningar, med det som är äkta i oss"!

Maslows behovstrappas i 5 steg har funnits i mitt medvetande ända sedan jag på 80-talet gick en coachkurs, nu har jag tagit till mig det sjätte steget du kompletterar med :-), så underfundigt, så bra, så klokt, så rätt! ´Nu har jag lagt mig i startgroparna för att omfamna livet! Tack för du visar vägen!

Ska läsa klar boken under pingsten. Kommer rekommendera fler läsa den.

Alt det bästa till dig och familjen!
Margaretha med kärlek och omtanke

Kram Margaretha

Svar: <3 Tack Margareta, så glad jag blir av dina ord. Står själv i startgroparna till att följa mitt hjärta och ge mer plats åt utbildningar och retreater på egen hand utifrån bokens tankar. Ditt inlägg denna morgon blev som ett svar på min längtan och en visshet om att jag är på rätt väg. Det är vi ju alltid när vi följer hjärtats röst och bejakar det som är sant och äkta. Varm kram och mycket ljus och kärlek till Dig, vackra Margaretha!
AnneLi Amilon

2 Ulrika Karlsson:

skriven

Du uttrycket så enkelt det som ibland är så svårt - att våga släppa taget om sådant som ändå inte går att förändra och att låta hjärtat leda livet. Att inte lockas av sterotypier och kategoriseringar som vi tror att vi måste leva upp till. Att våga lita på att livet leder oss rätt.
När jag läser dina ord blir jag så glad att vågar vägar (indirekt) har korsats och att jag/vi kommer att ha förmånen att det är du som viger vår älskade dotter Madeleine och svärson-to-be Henrik i Vessige Kyrka i Augusti!

Tack
Ulrika

Svar: Tack Ulrika! Blir rörd och glad av det du skriver. Så glad att våra vägar korsats och att jag fått förmånen att viga Madeleine och Henrik. Ser så fram emot att få möta dig "live" i augusti. Varm, varm kram! AnneLi
AnneLi Amilon

Kommentera här: