Om att höra en syrsa

"En indiankvinna besökte en dag en god vän i New York. De promenerade längs affärsgatorna på Manhattan, mitt i den hektiska stadspulsen. Ljudet från tutande bilar och gatuförsäljare blandades med ljudet från alla människor som trängdes på trottoarerna. 

Plötsligt stannade indiankvinnan till och sa: "Jag hör en syrsa!" 

Vännen skrattade lite och förklarade att det inte var möjligt att höra en syrsa i allt detta oväsen, men kvinnan insisterade. "Jo, jag hör en syrsa alldeles i närheten." 

Indiankvinnan gick fram till en stor lerkruka som pr
ydde ingången till en av affärerna, där en stor buske bredde ut sina blad. Under ett av bladen lyfte kvinnan försiktigt fram en liten syrsa. Väninnan såg helt förbluffad ut. 

"Men detta är ju helt otroligt!" utbrast hon. "Du måste ha övernaturligt bra hörsel!" 

"Nej, nej", sa indiankvinnan med ett leende. "Mina öron är inte annorlunda än dina. Allt beror på vad man lyssnar efter. Titta här, ska du få se."

Kvinnan tog fram ett par mynt som hon släppte ner på trottoaren, så att de studsade iväg med ett klirrande ljud. I samma ögonblick vände sig ett dussintal personer om. 

"Du ser", sa indiankvinnan."Allt beror på vad man lyssnar efter."
 

Idag vill jag ta mig tid att lyssna till mitt hjärta, och ge plats för min egen takt, rytm och puls för att kunna vara i dans. Vad vill du lyssna efter idag?

Kommentera här: